דיור מוגן בדמי מפתח הינו מושג שהתפתח בארץ בשנות ה- 50 בעקבות העלייה המונית לארץ ישראל ולחוק הגנת הדייר. חוק הגנת הדייר בא להבטיח את זכויות דייר מוגן בדמי מפתח המתגורר בדירה שאינה שלו, אך יש לו זכות על הדירה.
דייר מוגן בדמי מפתח
זכויות דייר מוגן בדמי מפתח חלות גם על דיירים מוגנים. דייר מוגן נחשב לדייר המתאים לאחת מהקטגוריות הבאות:
דיירים שנכנסו למבנה כעסק או מגורים לפני שנת 1940 ולא שילם אף פעם דמי מפתח עבור הדירה.
דייר שבהסכם השכירות שלו מצוין כי הוא מקבל מעמד של דייר מוגן דמי מפתח.
דיירים שמחזיקים בדירה או בעסק החל מ 1968 ובהסכם שנחתם לא מצוין כי לא חל עליו חוק הגנת הדייר.
דיירים שמשלמים את דממי נמפתח שנקבעו לו על פי החוק.
דיור מוגן בדמי מפתח
דייר מוגן דמי מפתח נהנה מדמי שכירות נמוכים יחסית לדמי השכירות של רוב האנשים שמשלמים שכר דירה, וזאת על פי החוק הגנת הדייר.
בנוסף, זכאי הדייר שמתגורר בדיור מוגן בדמי מפתח לשכור את הדירה באותו הסכום לאורך כל ימי חייו אלא אם כן חלו עליו אחד מחוקי הפינוי בחוק להגנת הדייר.
במקרים מסוימים, דייר זה רשאי להעביר את הזכאות לבני משפחתו לאחר פטירתו או במקרים של פירוק משפחה, ולעיתים, במקרה שהדייר מעוניין לעזוב את הבית, זכאי הוא לקבל בחזרה חלק מדמי המפתח חזרה.
דיור מוגן דמי מפתח
זכות דיור מוגן בדמי מפתח לא מאפשרת העברה של הנכס בירושה, אך ניתנת להעברה לבן משפחה או בן זוג לפי המקרים שנקבעו בחוק להגנת הדייר בדמי מפתח.
במידה ונפטר הדייר, בן או בת זוג יקבל את הזכות לדיור מוגן על הדירה, אך רק בתנאי שהתגורר ביחד עם בן הזוג במשך שישה חודשים לפחות בטרם נפטר הדייר. ילדיו של הדייר המוגן יוכלו לקבל את הזכות להתגורר בדירה בתנאי שהתגוררו עימו בדירה בששת החודשים שקדמו לפטירה, ובתנאי שאין להם חלופת מגורים אחרת.
במשרד עו"ד יריב גוטמן – המרכז לזכויות הדייר, תוכלו לקבל ייעוץ מקיף שיאפשר לכם להיות מודעים לכל הזכויות וחובות שלכם כדיירים בשכירות דמי מפתח.
מעוניינים לקבל ייעוץ בנושא דיור מוגן דמי מפתח?
השאירו פרטים בטופס ואנו ניצור אתכם קשר בהקדם.