זקוקים לייעוץ משפטי בנוגע לירושה בדמי מפתח? הגעתם למקום הנכון!
דיירים מוגנים המחזיקים בנכסים הנמצאים בהסדר דמי מפתח מכוח חוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב- 1972, מקבלים הגנה מפני פינוי למעט מקרים חריגים המצויינים בחוק. הזכויות של הדיירים המוגנים עוברים בירושה לבני המשפחה בהתאם לתנאים מסויימים והנושא של דייר מוגן ירושה הוא אחד הנושאים המשפטיים המורכבים ביותר הקשורים להסדר דמי מפתח. הוראות החוק לא מונעות את הזכות של דיירות מוגנת בירושה, אך עם זאת יש הגבלות בכל הנוגע לירושה ולהעברת זכויות דיירות מוגנת ליורשים. במאמר הבא נפרט על הנושא ונסביר על החשיבות של ייעוץ משפטי בנושא זה.
הקושי המשפטי בתהליך הירושה בדור שני ושלישי
המטרה של הסדר דמי מפתח הייתה לשכן עולים חדשים בשנות ה-50 שהגיעו לישראל ולספק להם אפשרות לגור בנכסים עם הגנה מפני פינוי. זה היה פתרון יעיל שאיפשר לעולים החדשים לשלם סכומי כסף קטנים בכדי לקבל זכויות בנכס לעומת סכומי הכסף שנדרשו לקנייה של נכס בצורה הרגילה. העולים קיבלו הגנה מפני פינוי תוך שהם משלמים דמי שכירות נמוכים לטווח ארוך. התנאים הקיימים היום בדמי מפתח על פי החוק מגבילים את הדור השני והשלישי בלקבל את הזכויות המוגנות, כאשר המטרה היא ככל הנראה להעלים את הסדר דמי המפתח מעולם הנדל"ן בישראל. אחד התנאים הבעייתים הוא התנאי המחייב מגורים של היורש עם בעל הזכויות בתקופה של לפחות חצי שנה לפני פטירתו מבלי לעזוב את הנכס. על פי התנאי הזה, נכדים צריכים לגור עם הסבא או הסבתא בעלי הזכויות המוגנות לפחות בחצי השנה האחרונה לפני הפטירה בכדי לקבל את הזכויות בירושה.
אילו השלכות קיימות בתהליך ירושה של דיירות מוגנת?
יורש המקבל את הזכויות של דיירות מוגנות יכול להנות מהזכויות שהיו לדייר המוגן המקורי. כלומר, הוא יקבל הגנה מפני פינוי והוא ישלם דמי שכירות נמוכים יחסית ויוכל לגור בנכס. עם זאת, הירושה היא אינה תהליך אוטומטי ויש צורך להוכיח שהיורשים עומדים בכל התנאים. במקרים מסויימים יתכן ויהיו מספר יורשים ויהיה צורך להגיע לערכאות משפטיות בכדי להגיע לפתרון.
ייעוץ משפטי בנושא ירושה של דיירות מוגנת
לקבלת ייעוץ משפטי בנוגע לירושה של דיירות מוגנת, כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להתקשר למספר הטלפון המופיע באתר ואנחנו במרכז המשפטי להגנת הדייר נספק לכם את הייעוץ המקצועי ביותר עם עורכי הדין המנוסים והמיומנים שלנו.