דמי מפתח פסקי דין

מחפשים סקירה משפטית על דמי מפתח? הגעתם למקום הנכון!

דמי מפתח הם תקבולים הניתנים עבור מגורים בנכס תמורת שכירות או החזקה של דירה מושכרת מבלי שיחשבו לדמי שכירות. בשונה מדמי שכירות רגילים, ישנו תשלום דמי מפתח עבור החזקה בנכס, כאשר אחריהם הדייר משלם דמי שכירות מופחתים. דמי המפתח הם חלק משווי הנכס עם זכויות למגורים לכל החיים תוך עמידה בהתחייבויות מול בעל הנכס. במאמר הבא נעשה סקירה משפטית על דמי מפתח ונציג את ההתייחסות של הפסיקה בישראל לדמי מפתח.

עקרון הפסיקה לגבי דמי מפתח

בכל הנוגע לנושא דמי מפתח פסקי דין מתייחסים בדרך כלל ל-4 נושאים מרכזיים, והם:

 

  1. קביעת השווי של דמי המפתח שצריכים להיות משולמים לבעל הזכות בנכס.

  2. דיירים שקופחו בחוזי דמי מפתח.

  3. סעיפים בחוזי דמי מפתח שהופרו על ידי אחד מהצדדים.

  4. הוצאת דייר בדמי מפתח (פינוי של דייר מוגן).

 

קיימים היום בישראל מעל ל-20 אלף דירות ובתים פרטיים בדמי מפתח, כאשר הרוב הגדול של הנכסים נמצאים בשכונות ותיקות של הערים הגדולות. בנוסף לכך, נחתמים מעט מאוד הסכמים בדמי מפתח כיום ולכן יש פחות מקרים משפטיים הקשורים להסכמים חדשים.

פס"ד אסף יניב ג' יצחק פז

אחד מפסקי הדין הנחשבים לתקדימיים בנושא דמי מפתח הוא פס"ד רע"א 4020/13 אסף יניב ג' יצחק פז. פסק דין זה מתייחס לדייר מוגן שתקף את בעל הזכויות בדירת דמי מפתח. בית המשפט החליט כי האלימות שהוא ביצע מקימה נגדו עילת פינת ע"פ חוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב- 1972. דמי מפתח פסקי דין שהופיעו לאחר מכן הראו יותר נטייה לטובת בעלי הדירות לעומת הדיירים המוגנים. אם יש לכם מקרה משפטי לא פתור בנוגע לדמי מפתח, זה הזמן לפנות למומחים בתחום – עורכי דין של המרכז המשפטי להגנת הדייר שיעניקו לכם ייצוג משפטי לאורך כל הדיונים בבית המשפט מול בעלי הזכות בדירה.

ייעוץ משפטי בנושא דמי מפתח פסקי דין

רוצים לקבל עוד מידע על דמי מפתח פסקי דין? מעוניינים למצוא פסקי דין עם מקרה משפטי דומה לשלכם? זה הזמן ליצור איתנו קשר דרך מספר הטלפון המופיע בראש האתר ואנחנו במרכז המשפטי להגנת הדייר נספק לכם את הייעוץ המשפטי הטוב ביותר למקרה שלכם ונספק לכם את הייצוג המשפטי הדרוש בבית המשפט.

מאמרים נוספים